«Αναγνωριστική» συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη στη Βουλή

Στη Βουλή και συνάντηση που θα έχουν στις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στρέφονται σήμερα οι προβολείς. Το σημερινό τετ α τετ θα είναι το πρώτο που θα έχουν οι κ. Μητσοτάκης και Κασσελάκης, έπειτα από την εκλογή του δεύτερου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης είχε σχολιάσει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία» συμπληρώνοντας πως «και το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο».

«Νέος είναι ο κ. Κασσελάκης, θα τον δούμε στην πράξη» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως δεν υποτιμά κανέναν και πως σέβεται όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για το σημερινό ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Κασσελάκη ερωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος σημείωσε πως είναι καλό για τη δημοκρατία να υπάρχει μία θεσμική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απλωθεί σε όλα τα ανοιχτά θέματα της εγχώριας και της διεθνούς επικαιρότητας, στη σκιά και των δραματικών γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει το ζήτημα της διαφάνειας σε συνέχεια και των χθεσινών συναντήσεων που είχε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με το προεδρείου του ΑΣΕΠ.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας, αλλά και την αδυναμία να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Κασσελάκης έκανε ειδική αναφορά στο «μεγάλο, το πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου» που – όπως ανέφερε – «χτυπά ακόμα έναν πυλώνα της Δημοκρατίας, την αξιοκρατία».