Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο παρά την απαγόρευση – Συνελήφθησαν Ιταλοί ακροδεξιοί

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές και στην Αστυνομία για τον φόβο επεισοδίων σήμερα στο Νέο Ηράκλειο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έχει γίνει πανευρωπαϊκό κάλεσμα ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων ενώ την ίδια ώρα προγραμματίζεται μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Όλα αυτά παρά τη γενική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία για σήμερα σε όλη την Αττική.

Ήδη από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Ηρακλείου με επίκεντρο το μνημείο των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής αναπτύσσονται σταδιακά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι αναμένεται τα μέτρα να είναι δρακόντεια.

Παράλληλα από τις 14.00 κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού, με τους συρμούς να διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Συλλήψεις Ιταλών ακροδεξιών

Την ίδια ώρα σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως αεροδρόμια και λιμάνια, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος μελών νεοναζιστικών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό χθες το βράδυ συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί, μέλη γνωστής ναζιστικής οργάνωσης, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές Αρχές είχαν έρθει σε επαφή με αντίστοιχες αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών και με τη Europol ενημερώνοντας σχετικά για το κάλεσμα ακροδεξιών ομάδων που είχε γίνει για τη σημερινή ημέρα .

Στο πλαίσιο αυτό χθες το βράδυ υπήρξε ενημέρωση των ελληνικών Αρχών για αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς την Ελλάδα.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.