ΣΥΡΙΖΑ: «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη για Συνέδριο τον Φεβρουάριο-Σφοδρά πυρά από την εσωκομματική αντιπολίτευση

«Κλείδωσε» η ημερομηνία της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον Φεβρουάριο, με υπερψήφιση της πρότασης του Προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο «κόκκινο» χτύπησαν χθες (18/10) οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις στην Πολιτική Γραμματεία με την εσωκομματική αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του νέου προέδρου, αλλά με τον κ. Κασσελάκη να κερδίζει μια πρώτη μάχη καθώς η πρόταση του για την διεξαγωγή του συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 πέρασε με 20 ψήφους έναντι 10 που ήταν κατά και 8 λευκά.

Η μαραθώνια δραματική διαδικασία κατέδειξε ότι η συνοχή και η ενότητα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο στοίχημα από εδώ και εμπρός. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης του από το κόμμα, με τη φράση ότι «οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες».

Το επόμενο κρας τεστ αναμένεται στην Κ.Ε. του Νοεμβρίου

Συνεχείς ήταν οι αντεγκλησεις καθ ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε το νέο πρόεδρο ότι λειτουργεί διχαστικά. Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε την πρώτη της παρέμβαση και άσκησε και εκείνη μια συνολική κριτική στο πρόσωπο του νέου Προέδρου επιλέγοντας μάλιστα να του απευθύνεται στον πληθυντικό. Η πρώην τομεάρχης οικονομικών εστίασε σε όλες εκείνες τις αναφορές του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ χαρακτηρίζοντας ανήκουστη τη θέση που εξέφρασε ότι το κεφάλαιο είναι εργαλείο για την ευημερία και τη μείωση των ανισοτήτων.

Στελέχη της προεδρικής ομάδας τόνισαν από τη πλευρά τους ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έγινε εκλογή ηγεσίας και να μη συμπεριφερόμαστε σαν να μην έγινε».

Μια ακόμα ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Παύλου Πολάκη και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πάνο Σκουρλέτη και Ανδρέα Ξανθό. Ο βουλευτής Χανίων ανέβασε τους τόνους με αφορμή τις λίστες με τις εταιρίες που λαμβάνουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ασκώντας ως τούτου κριτική προς τους προηγούμενους Τομεάρχες, γιατί αυτά δεν αναδείχθηκαν επαρκώς. «Εξαιτίας σου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες και τώρα έρχεσαι εδώ και παριστάνεις τον τιμητή» ήταν η απάντηση από την “Ομπρέλα”».

Στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτική Γραμματεία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας αργα χθες το βράδυ στο «Kontra Channel», μίλησε για έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο που θα προχωρήσει με ενότητα στις συνεδριακές διαδικασίες του και στην επόμενη μέρα, αγκαλιάζοντας τα χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στις γραμμές του το τελευταίο διάστημα.

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο μεταξύ Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Τζανακοπούλου, με τον τελευταίο να ζητά συγγνώμη και του δύο άντρες να τα βρίσκουν κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματεία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στις Ηνωμένες πολιτείες είναι ότι σήμερα, στη Νέα Υόρκη, παντρεύεται με πολιτικό γάμο με το σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ.