Κίνδυνος χρεοκοπίας έως το Πάσχα

Τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα έως το Πάσχα εξέφρασε, με δηλώσεις του στο MEGA, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει το συντομότερο δυνατό τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ελληνική οικονομία έχει παγώσει και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του τουρισμού.

«Τα λεφτά τελειώνουν έως το Πάσχα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όσο το δυνατόν συντομότερα την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση δεν φέρνει το σχετικό κείμενο στη Βουλή επειδή φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι περιέχει, γεγονός που θα σημάνει απώλειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ” και κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα την ψήφιζε.

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, υποστήριξε πως δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις και ότι δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος, ενώ σε ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση, υποστήριξε πως “πρόκειται για ένα θέμα που τελειώνει, δεν είναι κάτι που έχει μέλλον”.