Μητσοτάκης: «Συμμερίζομαι το αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν» (video)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Αναφερόμενος στους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά πως «μου φάνηκαν σαν χίλιες οι πρώτες εκατό ημέρες» και πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των πολιτών, συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί».

Δείτε όσα είπε:

«Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα. Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την Κλιματική Κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην απόδοση του κυβερνητικού επιτελείου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο» και συμπλήρωσε πως «ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο, όχι να σβήνει φωτιές, θα κριθεί από τις δομικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην Πυροσβεστική».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «στόχος να γίνουμε καλύτεροι!» ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως «δεν υπήρχε και δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια».