Κυριάκος Μητσοτάκης με Νίκο Χαρδαλιά από Βύρωνα: Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη κάθε μέρα

Βόλτα στον Βύρωνα δίπλα στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρερια Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.

«Αγαπητέ Νίκο, φίλες και φίλοι βρίσκομται εδώ για να στηρίξω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλία ως του επόμενου περιφερειάρχη Αττικής» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ζήτησε από όλους «να μην κρυβόμαστε στα δύσκολα, να ακουμε την κριτική των πολιτών και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Να μπαίνουμε μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε αλλά θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη κάθε μέρα»«Το κάνουμε ως κυβέρνηση και αυτο οφείλει να κάνει και η περιφέρεια Αττικής που την επόμενη 5ετια θα έχει κρίσιμο ρόλο στο αναπτυξιακό όραμα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα στεκόμαστε δίπλα σας για να λύνουμε παθογένειες, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα»

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν κρύψαμε την πρόθεσή μας να δώσουμε έντονη πολιτική χροιά στις περιφέρειες της χώρας. Το κάναμε όχι γιατι μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη γαλάζιο, το κάναμε στις δύο εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και δεν υπάρχει αμφιβολιά σήμερα ποια είναι η κυριαρχή πολιτικά δύναμη. Το κάναμε γιατι θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα που συμμερίζονται την αναπτυξιακή προοπτική και μπορούν να υλοποιήσουν σε συνδυασμό με την κυβέρνηση κρίσιμες κεντρικές πολιτικές επιλογές».

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «θέλω να δικαιώσω την εμπιστοσύνη και τη δική σας και των απλών πολιτών που με την κριτική και τις συμβουλές τους μας κάνουν να γίνομαστε καλύτεροι ως περιφερειάρχες και ως καλύτεροι άνθρωποι. Και είμαι έτοιμος να αναλαβώ αυτή την ευθύνη».

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Βύρωνα ξεκίνησε, μάλιστα, για συμβολικούς λόγους από το πατρικό σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά όπου τον υποδέχθηκε ο πατέρας του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.
mitsotakis-pateras-xardalia3mitsotakis-pateras-xardalia2mitsotakis-pateras-xardalia

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη ο κ. Χαρδαλιάς θα κάνει την κεντρική εκδήλωση της εκστρατείας του στο Ζάππειο, ενώ έχει ήδη «οργώσει» πολλές γειτονιές της Αττικής.Όλη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη«Αγαπητέ μου Νίκο, φίλες και φίλοι, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να στηρίξω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, ως του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής.

Το κάνω για λόγους και πολιτικούς, αλλά και για λόγους προσωπικούς. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το δεύτερο. Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που και εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Συμπληρώνονται σχεδόν 20 χρόνια από τότε που εκτέθηκα για πρώτη φορά στη λαϊκή κρίση και με τη δική σας στήριξη εκλέχθηκα τότε πρώτος βουλευτής Αθηνών.

Πέραν της φιλικής μας σχέσης, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Νίκο σε μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές. Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία, δώσαμε μαζί μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, με την πρωτοφανή πανδημία η οποία χτύπησε την πόρτα πριν από τρία χρόνια.

Και θέλω να σας πω ότι εκτίμησα στον Νίκο όχι μόνο τις διαχειριστικές ικανότητες που όλοι σας γνωρίζετε εδώ, ως δημότες του Βύρωνα, ότι διαθέτει, αλλά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές.

Στην πολιτική πρέπει να μην φοβόμαστε την ευθύνη. Έχει δίκιο ο Νίκος όταν το τονίζει αυτό. Να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι.

Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε.

Το κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση και αυτό οφείλει να κάνει και η Περιφέρεια Αττικής, η οποία την επόμενη πενταετία θα έχει να αναλάβει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στο συνολικό αναπτυξιακό μας όραμα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα στέκεται κοντά στην καθεμία και στον καθέναν από εσάς, προκειμένου να μπορούμε να διορθώνουμε χρόνιες παθογένειες, να στηρίζουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα.

mitsotakis-xardalias-8
mitsotakis-xardalias-7

Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα, φίλες και φίλοι, τη διάθεσή μας να δώσουμε μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές.

Για σκεφτείτε, παραδείγματος χάρη, αν δεν είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική προστασία από μέσα και την έχει υπηρετήσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αύριο με την Περιφέρεια Αττικής στο καινούριο μας σχέδιο για την πολιτική προστασία.

Ο Νίκος το έχει αποδείξει αυτό. Το έχει αποδείξει ως Δήμαρχος, το έχει αποδείξει στον Υμηττό, το έχει αποδείξει ως Υφυπουργός, το έχει αποδείξει στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας -διότι πρέπει να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ πιο αποτελεσματικά στα επίπεδα της πολιτική προστασίας. Τέτοιους ανθρώπους, λοιπόν, χρειαζόμαστε για να μπορούμε να υλοποιούμε και εμείς το δικό μας όραμα.

Η Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει. Έχει σημαντικούς πόρους. Πόρους τους οποίους αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε από το καινούργιο ΕΣΠΑ, πόρους τους οποίους πρέπει να διαθέσουμε σε σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν σε όλη την Αττική.

Εγώ χαίρομαι για αυτό το οποίο λέει ο Νίκος, ότι θα είναι Περιφερειάρχης και των 66 Δήμων, γειτονιών και των πολλών περισσότερων γειτονιών της Αθήνας. Και ειδικά εκείνων των περιοχών που χρειάζονται περισσότερη κρατική μέριμνα.

mitsotakis-xardalias-5
mitsotakis-xardalias-4

Θέλω, λοιπόν, να δώσετε τη δυνατότητα στον Νίκο να κάνει πράξη το δικό του όραμα και να δώσετε και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μπορεί να συνεργαστεί με Περιφερειάρχες με τους οποίους μπορεί να μιλήσει την ίδια γλώσσα. Θέλω να βάλουμε έναν στόχο, έναν στόχο ο οποίος είναι απολύτως εφικτός: η εκλογή της Περιφέρειας Αττικής να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Θα τελειώσουμε από τον πρώτο γύρο και θα έρθω πάλι, το βράδυ της Κυριακής, στο εκλογικό κέντρο του Νίκου να γιορτάσουμε μία μεγάλη επιτυχία.

Θα είναι νίκη του Βύρωνα, θα είναι νίκη της Αττικής και, ναι, θα είναι και νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Να είστε καλά. Καλή δύναμη. Νίκο καλό αγώνα, καλά κουράγια στην οικογένεια εδώ, που ξέρουμε πόσο πλάτη βάζει για να μπορέσει να στηρίξει τον υποψήφιο και όλα θα πάνε καλά και την Κυριακή θα γιορτάσουμε μία ακόμα μεγάλη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε
καλά».

Ο χαιρετισμός του Νίκου Χαρδαλιά

«Κύριε Πρόεδρε, σας καλωσορίζουμε στον προσφυγικό, ιστορικό Δήμο του Βύρωνα. Σας καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά, γιατί η αγάπη σας για την πόλη μας ξέρουμε ότι είναι διαρκής.

Προσωπικά, σας καλωσορίζω στη γειτονιά στην οποία έπαιξα σαν παιδί, έμαθα γράμματα, ερωτεύτηκα και, το βασικότερο απ’ όλα αυτά, είχα τη δυνατότητα με την εμπιστοσύνη των πολιτών να την υπηρετήσω για 12 συναπτά έτη.

Σας υποδεχόμαστε στον Βύρωνα με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες ημέρες. Θέλω κι από δω, από τη γειτονιά μου, να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει και για τη δυνατότητα που μου δίνετε, να μπορώ να υπηρετήσω και τις 66 γειτονιές του λεκανοπεδίου Αττικής.

23-10-02_0018__DPC3838
23-10-02_0015__DPC3810

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αγαπώ την ευθύνη, είμαι άνθρωπος που είμαι έτοιμος να υπηρετήσω τον σκοπό. Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, για να μπορέσουμε η Αττική να πάει μπροστά και μόνο μπροστά. Και θέλω να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνω ό,τι μπορώ ανθρωπίνως δυνατό, μαζί με τους συνεργάτες μας στις 66 γειτονιές του λεκανοπεδίου, για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Και προσβλέπουμε στη δική σας συνεργασία, στη δική μας συνεννόηση, για να συγκρουστούμε μαζί με οτιδήποτε έχει στεναχωρήσει κατά καιρούς τους πολίτες. Να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφήνουν μελέτες στα συρτάρια και αφήνουν τα έργα μισά.

Να προχωρήσουμε όλοι μαζί και με συγκεκριμένο σχέδιο, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, να φέρουμε αποτέλεσμα, γιατί το αξίζει η Αττική μας, το αξίζουν οι 66 γειτονιές μας. Θέλω να ξέρετε ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και το εκφράζω εδώ από την πόλη που αγάπησα, που θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ.

Στο τέλος της πενταετίας, το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορώ να δικαιώσω την εμπιστοσύνη και τη δική σας και όλων εκείνων των απλών πολιτών, που κάθε μέρα με την κριτική τους, κάθε μέρα με τις συμβουλές τους μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο ως Περιφερειάρχες και ως Δήμαρχοι, αλλά το κυριότερο καλύτεροι ως άνθρωποι. Γιατί ως καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και είμαι έτοιμος να αναλάβω και αυτή την ευθύνη. Σας καλωσορίζουμε».

Το «σπρίντ» Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει και πάλι μπροστά, προκειμένου να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που στηρίζει η ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, γνωρίζει καλά από την πρόσφατη εμπειρία του ότι η μάχη κρίνεται και επί του πεδίου, ενώ και ο ίδιος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που η ΝΔ κέρδισε με αυτόν στο τιμόνι όργωσε την Ελλάδα.

Την ίδια διαδικασία θα κάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός και με τον έτερο υποψήφιο της ΝΔ που αντικατέστησε εν ενεργεία περιφερειάρχη, τον Δημήτρη Πτωχό που διεκδικεί να είναι ο αντικαταστάτης του απερχόμενου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Οι κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κόρινθο, προκειμένου να συναντήσει τον κ. Πτωχό, ο οποίος παράλληλα τυγχάνει της ευθείας στήριξης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς υπήρξε στενός του συνεργάτης στα χρόνια του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Πτωχός εμφανίζεται σε μετρήσεις να έχει προβάδισμα έναντι του πρώην περιφερειάρχη και άλλοτε βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Τατούλη, πλην όμως χρειάζεται την κεντρική γαλάζια στήριξη, προκειμένου να καταγράψει πρωτιά την ερχόμενη Κυριακή.

Μια ακόμα δύσκολη μάχη, στην οποία θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη είναι αυτή της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που έχει το χρίσμα της ΝΔ δίνει αγώνα κόντρα στον «αντάρτη» από τη μεριά της ΝΔ, πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη. Κύκλοι της ΝΔ χρεώνουν στον κ. Αμανατίδη ότι αποφάσισε να κατέβει, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν θα γίνει γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση, αφού απέτυχε να εκλεγεί εκ νέου βουλευτής τον Ιούνιο. Πλην όμως, η αντιπαράθεση έχει αποκτήσει επιπρόσθετες δυσκολίες, με δεδομένο ότι ο κ. Αμανατίδης φέρεται να τυγχάνει στήριξης και από κόμματα δεξιότερα της ΝΔ. Εξ ου και ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη, προκειμένου να σημάνει και την ανάγκη γαλάζιας πανστρατιάς υπέρ του περιφερειάρχη.

Την Τετάρτη, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα δει και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έχει καθαρό προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του, αλλά δύσκολα θα «καθαρίσει» από τον πρώτο γύρο, εξ ου και ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή κομματική συσπείρωση γύρω του. Τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Ζέρβας είχε συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Ούτως ή άλλως, δε, κλιμάκια της ΝΔ αποτελούμενα από βουλευτές και υπουργούς του κόμματος περιοδεύον ανά την επικράτεια, στηρίζοντας τις κομματικές επιλογές σε επίπεδο περιφερειών. Στο Μαξίμου θα ήθελαν το απόλυτο 13/13 στις περιφέρειες, αν και αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι δύσκολο. Εξ ου και ένας πιο ρεαλιστικός στόχος φαντάζει η προοπτική επικράτησης σε 11 ή 12 περιφέρειες, αν συνυπολογίσει κανείς και την Κρήτη, όπου η ΝΔ στηρίζει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά «ισόβιο» περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.