Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο του πρώτου τριμήνου - Θετικά «βλέπουν» τον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρέσκεια υπάρχει για το κυβερνητικό έργο του πρώτου τριμήνου, μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco για τον ALPHA, το διάστημα 25 με 28 Σεπτεμβρίου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.058 ατόμων.

Στη δημοσκόπηση της Alco, παρουσιάστηκαν οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι συσπειρώσεις κάθε κόμματος.

  

Θετική γνώμη έχουν για το Νίκο Ανδρουλάκη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 58% “βλέπει” θετικά τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 19%.

  

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης “μαρτυρούν” δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο, τους πρώτους τρεις μήνες, σε σχέση με την πρώτη τετραετία, ενώ το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί.