Στέφανος Κασσελάκης από Σπέτσες: «Είμαι εδώ για αποφόρτιση και προετοιμασία, πάω να ξεκουραστώ» (video)

Στις Σπέτσες, και συγκεκριμένα στην περιοχή Κουνουπίτσα, στο εξοχικό του, βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης αγαπάει τις Σπέτσες και το δείχνει, καθώς, πέρα από το γεγονός ότι περνά μέρες των διακοπών του εκεί, αναμένεται να συμμετέχει και στο Spetses mini Marathon. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συμμετοχή στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στις 09:30 το πρωί της Κυριακής.

«Έθεσα ένα θέμα παραγωγής πολιτικής»

Η κάμερα του Mega που βρίσκεται στο νησί τον συνάντησε μετά το απογευματινό του μπάνιο. «Είμαι εδώ για αποφόρτιση και προετοιμασία» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, φορώντας κοντομάνικο μπλουζάκι και σορτσάκι.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, επίσης, στις αντιδράσεις της κυβέρνησης για το βίντεο που ανέβασε σήμερα στο Tik Tok για τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής.

«Έθεσα ένα θέμα παραγωγής πολιτικής. Εκλέχτηκα λέγοντας ότι το κόμμα μας θα γίνει ένα κόμμα από τα μέλη, για τα μέλη. Ο λαός είναι σοφός, ο λαός ξέρει τι προβλήματα έχει, ξέρει τι λύσεις χρειάζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις ακούσει τις λύσεις αυτές και θα τις κάνει προτάσεις νόμου. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης φοβήθηκε ξαφνικά από αυτήν τη μορφή παραγωγής πολιτικής λέει πολλά.

Λέει ότι φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του, να έχει την πολιτική ο λαός στα χέρια του. Νομίζουν ότι οι κλειστοί διάδρομοι μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του λαού. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία. Όλα τα στελέχη θα βάλουν τις προσπάθειές τους, τον χρόνο τους, θα αφιερώσουν την καρδιά τους στο να μπορέσουν να το ενθαρρύνουν και να το πραγματώσουν αυτό».

«Αυτό που προσβάλλει τη δημοκρατία είναι…»

Ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα, πέρα από την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, θα επισκεφθεί και τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές.

«Σκοπεύω να πάω στις πληγείσες περιοχές, όπως το έχω ήδη δηλώσει. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το οποίο προσβάλλει τη Δημοκρατία δεν είναι η μορφή παραγωγής πολιτικής που εμείς θα εφαρμόσουμε από εδώ και πέρα. Αυτό που προσβάλει τη Δημοκρατία είναι αυτό το οποίο γίνεται αυτήν τη στιγμή, χωρίς διαβούλευση, χωρίς συνεννόηση, που πάνε να αλλάξουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ, πάνε να αλλάξουν δηλαδή τη σύνθεση μιας ανεξάρτητης Αρχής, την οποία την έχουν πολιορκήσει εδώ και μήνες, με τον κ. Ράμμο, και βάζουν μέσα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι χωρίς συνεννόηση, με την ακροδεξιά.

»Ο κόσμος του Κέντρου το εγκρίνει αυτό; Ρωτάω τον κόσμο του Κέντρου. Σας ικανοποιεί ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει τη δομή μιας ανεξάρτητης Αρχής με λίγες ψήφους από την ακροδεξιά; Λίγες ψήφοι από την ακροδεξιά καθορίζουν μια ανεξάρτητη Αρχή; Ικανοποιεί αυτό τον κόσμο του Κέντρου; Να σκεφτούμε όλοι τις αποφάσεις μας. Υπάρχει μια καλύτερη λύση και αυτή θα είναι η δημοκρατική λύση της δημοκρατικής παράταξης που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.