Αλλαγές και ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πυρών-Ο Στ. Κασσελάκης συναντά τον Σ. Φάμελλο

Μία νέα ηγετική ομάδα σχηματίζεται γύρω από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με τους διορισμούς που ανακοίνωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης να θέτουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τροχιά αλλαγών και ανακατατάξεων.

Όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα συναντηθεί το πρωί σήμερα με τον κ. Κασσελάκη, θα παραμείνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς επέδειξε εξαιρετικό έργο την προηγούμενη περίοδο ως μεταβατικός πρόεδρος και θεωρείται ενωτική προσωπικότητα ενώ στην Κουμουνδούρου βρέθηκε χθες και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Σ. Κασσελάκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μ. Καπνισάκης στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, νέα εκπρόσωπος τύπου του κόμματος θα οριστεί η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Δ. Αυγέρη, ενώ για την θέση του διευθυντή της Κ.Ο του κόμματος ο πρώην βουλευτής Γ. Τσίπρας.

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να στελεχώσει με πρόσωπα της εμπιστοσύνης το ευρύτερο επιτελείο του καθώς ετοιμάζεται και για το πρώτο τεστ της προεδρίας του κατά την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος .

Σε κινητοποίηση ωστόσο βρίσκονται και οι αντιτιθέμενοι στην εκλογή του στην προεδρία του Κόμματος . Χαρακτηριστική η σφοδρή επίθεση στον Σ. Κασσελάκη την οποία εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, μιλώντας την Τρίτη το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”»., είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες στις εκλογές και γιατί χάσαμε, Αλλά, η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», ανέφερε ο Ν. Φίλης, ενώ στο στόχαστρο του μπήκε και ο βουλευτής επικρατείας ναύαρχος Ε. Αποστολάκης με αφορμή δηλώσεις του περί αποχώρησης όσων διαφωνούν.

«Εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες διαταγές, εδώ υπάρχει κόμμα και καταστατικό και πρέπει να γίνει συνέδριο και διαδικασίες. Βεβαίως και να κάνει αλλαγές, αλλά να περάσουν από όργανα» σημείωσε ο Ν. Φιλης.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές και για την στάση του Α. Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει»