Οι πρώτες αποφάσεις Κασσελάκη: Η Δώρα Αυγέρη εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της ΚΟ

Τα ονόματα των συνεργατών του ανακοινώνει και επίσημα ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα υπήρξε η πληροφορία πως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος και Αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Επίσης στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετέχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ερώτημα ο Ηλιόπουλος

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού η εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή αποτελεί, όπως φαίνεται, προτεραιότητα για την νέα ηγεσία. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να παραμείνει στα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.

Σημειωτέον ότι ο Νίκος Παππάς εκτελεί ήδη καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ζητούμενο παραμένει η τρίτη θέση της εκπροσώπησης στη βουλή, την οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου.

Σταθερά στο πλευρό του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει ο Ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κασσελάκη σε όλες τις πολιτικές και κομματικές του επαφές.