Χαρδαλιάς: «Να κάνουμε ''φρούρια'' τις κρίσιμες υποδομές μας»

Στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είναι ευθύνη μας οι κρίσιμες υποδομές μας να γίνουν “φρούρια” για να προστατευτούν οι ίδιες, αλλά και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, ακόμη και στη διάρκεια των πιο ακραίων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κατά την παρουσία του εκεί.

«Θεωρώ υψίστης σημασίας τα έργα πρόληψης, για να μη ζήσουμε ξανά καταστάσεις όπως με τις φωτιές του 2021. Είναι πρόβλημα οι διοικήσεις κρίσιμων υποδομών να έχουν ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν εντός των τειχών τους, ενώ για τον εξωτερικό τους χώρο την ευθύνη μπορεί να την έχει είτε ο Δήμος είτε η Περιφέρεια. Το μοντέλο αυτό δεν λειτουργεί σε φωτιές και πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που έχει ως συνέπεια την αναποτελεσματικότητα, ενώ οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι”. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα στην Πολιτική Προστασία, αλλά η κλιματική κρίση τρέχει γρηγορότερα και πρέπει να βιαστούμε», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς με κλιμακιο πυροσβεστών και δασοφυλάκων στη Ροδόπολη

Επισκέφθηκε Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε εθελοντικές Μονάδες Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης στη Ροδόπολη. Υπογράμμισε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες αξιακές αρχές» και σημείωσε «πως χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιπυρικής θωράκισης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να αποφεύγεται η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων και να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Ανατολική Αττική επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας ΑμεΑ «ΠΕΓΚΑΠ» στην Άνοιξη. «Το στοίχημα της καθημερινότητας», τόνισε, «δεν αφήνει κανέναν πίσω και όραμά μου είναι όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να έχουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες που οφείλει η Πολιτεία να προσφέρει. Πρέπει να τελειώσουμε με τη μάχη του αυτονόητου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στον Άγιο Στέφανο, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αυτοδιοικητικά στελέχη και πολίτες.