Μπαράζ συναντήσεων Κασσελάκη: Ποιοι είναι οι άνθρωποι του πρόεδρου, ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους «κλειδιά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι προσγείωσε απότομα τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έπιασε αμέσως δουλειά στην Κουμουνδούρου και ετοιμάζει τη στελέχωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Από το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελακης έχει σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση της Κουμουνδούρου.

Με ποιους συναντήθηκε ο Κασσελάκης

Ήδη, πριν από τη συνάντηση του με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνεργασία με τον Νίκο Παππά. Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς επίκεινται οι αλλαγές στην βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομάδα Κασσελάκη στη Βουλή

Κατά πληροφορίες, αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και Αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η Βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου. Για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Διευθυντής στο γραφείο προέδρου ο Μανώλης Καπνισάκης

Θέση Διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο εξ’ απορρήτων του νέου Προέδρου, δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ενώ Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος φαίνεται να αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη.

Ρόλο κλειδί θα έχει και ο καθηγητής Νίκος Φαραντουρης στενός συνομιλητής του νέου προέδρου με τον οποίο διατηρεί στενή επαφή. Ο κ. Φαραντουρης θα είναι από τα πρόσωπα που θα συμβουλεύεται ο Στέφανος Κασσελακης και για τα ενεργειακά θέματα κατά την πρακτική που ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας και σημαντικό στοιχείο στην αξιοποίησή του αποτελεί το γεγονός ότι σήκωσε σημαντικό μέρος της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.