Σχέδιο θωράκισης της χώρας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό θα ασκήσει απόψε από τη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σκοπεύει να παρουσιάσει το «εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης» του ΠΑΣΟΚ καθώς και το σχέδιο θωράκισης της χώρας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα -για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο θεσσαλικό κάμπο- που θα λειτουργεί με το δοκιμασμένο σύστημα των Ομάδων Διοίκησης Έργου. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει δηλαδή, τη συγκρότηση μιας task force στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ταχύτητα για την προώθηση όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών.

Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως θα μιλήσει για την «πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους», θα υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα ασφάλειας των πολιτών» και θα επιμείνει προσθέτοντας ότι: «Ασφάλεια είναι η παρουσία του κράτους στο λιμάνι, ασφάλεια είναι το καλό δημόσιο σχολείο, το καλό δημόσιο νοσοκομείο, η εργασία με δικαιώματα».

Μέσω της ομιλίας του σήμερα στις 8 το βράδυ στο Βελλίδειο Μέγαρο, ο κ. Ανδρουλάκης θα ζητήσει διατίμηση στα είδη βασικής διατροφής για τους κατοίκους που έχουν πληγεί από τη θεομηνία στη Θεσσαλία, θα εισηγηθεί ολιστική προσέγγισης της κατάστασης, ώστε να οικοδομηθούν πραγματικές ασπίδες προστασίας από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης και δεν θα αποφύγει να συνδέσει «την αποτυχία του επιτελικού κράτους» με το γαλάζιο «χρίσμα» στον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο- οικονομία θα υποστηρίξει «ήρθε η ώρα για την κατάργηση της golden visa, αφού πλέον προκαλεί κοινωνικά προβλήματα (ενοίκια υψηλά, αφελληνισμός) και θα αναδείξει την πρόταση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών- «ήρθε η ώρα να δώσουν μερίδιο στην κρίσιμη στιγμή για τη χώρα», είναι η φράση που προγραμμάτιζε να εντάξει στη σχετική αναφορά περί φορολόγησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει δώσει βάρος στην ανάδειξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες- όπως είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και των παθογενειών στην Υγεία και την Παιδεία. Θα αναλύσει τις απόψεις του για τα εθνικά θέματα και θα επιχειρήσει να περιγράψει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ως του μοναδικού φορέα που εκφράζει την σύγχρονη κεντροαριστερά στη χώρα και την υπηρετεί σε τούτη τη φάση ασκώντας υπεύθυνη, τεκμηριωμένη αλλά και μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ.