Παπαδημούλης στο One Channel: «Ο Κασσελάκης θα ανεβάσει τη συμμετοχή - Ο Τσίπρας να μιλήσει στο συνέδριο»

Στην τηλεοπτική εκπομπή Evening Report με τον Γιάννη Πολίτη ήταν καλεσμένος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο Κασσελάκης θα ανεβάσει τη συμμετοχή»

Με τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στην τελική ευθεία και με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακατεύει την τράπουλα μέσω της αναμενόμενης συμμετοχής του στην κούρσα της διαδοχής το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανεβάζει το ενδιαφέρον και μας βοηθάει να αυξήσουμε τη συμμετοχή για την εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα μας είναι να φέρουμε κόσμο και αυτή η υποψηφιότητα θα βοηθήσει τη συμμετοχή». «Τον κ. Κασσελάκη τον γνωρίζω πολύ λίγο ως μέλος της Εκλογικής Επιτροπής είχε μία σημαντική παρουσία. Θα έπρεπε να δώσει κάποια δείγματα γραφής και μετά να έβαζε υποψηφιότητα για την εκλογή του Προέδρου. Ανάγκη συμμετοχής και χωρίς βιασύνες να παίξουμε όλοι στο συλλογικό έργο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μέλλον αρκεί να μην είναι βιαστικός. Όλες οι υποψηφιότητες μπορούν να συνεισφέρουν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Να γίνει debate, δεν καταλαβαίνω τη στάση Τσακαλώτου»

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει τηλεμαχία ανάμεσα στους υποψηφίους ενώ κάλεσε την Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει συλλογικά για τη διεξαγωγή του. «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη για την εκλογή του Προέδρου, η οποία είναι συλλογική, πιστεύω ότι η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει πρέπει να αποφασίσει συλλογικά για τη διεξαγωγή debate. Το debate θα βοηθήσει τη συμμετοχή. Θα πρέπει να γίνει ένα debate, καμία πολιτική γραμματεία δε έχει διακόψει αυτή τη διαδικασία.», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το debate και όλες οι μορφές διαλόγου θα βοηθήσουν στην συμμετοχή και τη συζήτηση». Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η πλευρά Τσακαλώτου αρνείται την τηλεμαχία υπογράμμισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί η πλευρά του Τσακαλώτου δε θέλει το debate, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στη συμμετοχή»

«Η Αχτσιόγλου είναι και παλιά και νέα»

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε την Έφη Αχτσιόγλου ως υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στο ζητούμενο. «Από τις υποψήφιες μέχρι τώρα η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στο ζητούμενο. Το ερώτημα είναι τώρα ποιος ή ποια μπορεί να συμβάλλει από αυτό το πόστο για τη πιο σημαντική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου είναι και δοκιμασμένη είναι και νέα και παλιά. Έχει δοκιμαστεί», είπε.

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα είναι παρών στο Συνέδριο»

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και το εάν αυτός πρόκειται να δώσει το παρών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Το Σάββατο στο Διαρκές Συνέδριο πιστεύω ότι θα είναι παρών ο Αλέξης Τσίπρας και θα μιλήσει. Ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος είναι επιβεβλημένο να είναι παρών και να μιλήσει στο Συνέδριο».

Αισιοδοξία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τις Ευρωεκλογές. «Πρέπει να κάνουμε πορεία τετραετίας, βήμα – βήμα θα ανακάμψουμε γιατί μπορούμε αλλά και γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία μας», σχολίασε.