Ποιους στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για τους δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Τους νυν δημάρχους ΑθηναίωνΘεσσαλονίκης και Πειραιά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Οι στόχοι Μητσοτάκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως στόχος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι να αποκομίσει κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση -δεδομένου, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση πρόσφατα έλαβε ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας.

«Πηγαίνουμε με κομματικές υποψηφιότητες και ζητούμε από τα κομματικά μας στελέχη να δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Εξηγώντας δε τα κριτήρια επιλογής των 13 υποψήφιων Περιφερειαρχών ξεκαθάρισε πως πρόκειται για πρόσωπα «που μπορούν να υπηρετήσουν το δικό μας αναπτυξιακό όραμα».«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιους στηρίζει στις Περιφέρειες

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τον Ιούλιο τα πρόσωπα που σκοπεύει να στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές, ωστόσο στην πορεία υπήρξε η αλλαγή του Γιώργου Πατούλη με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκαν τα εξής ονόματα.

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
– Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς

– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
– Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός
-Για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη.

Στόχος του «γαλάζιου» κόμματος είναι η νίκη και στις 13 περιφέρειες.