Νέα Αγχίαλος: Σήμερα ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην 111η Πτέρυγα Μάχης

Σήμερα, Τρίτη 01/08 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης πυρομαχικών που ανήκε στην 111η Πτέρυγα Μάχης, μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, καθώς από την έκρηξη μετά τη φωτιά της 27ης Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε περιουσίες των κατοίκων όσο και μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η συνέχιση των διευρυμένων επιθεωρήσεων ασφαλείας και πυρασφαλείας θα γίνει υπό τις κατευθύνσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη βελτίωση και επαύξηση των υφιστάμενων μέτρων, όπου και εφόσον απαιτηθεί.

Το έργο θα εκτελεστεί από τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Γενικών Επιτελείων, μέσω συγκρότησης εξειδικευμένων επιτροπών κατά κλάδο, οι οποίες θα υποβάλλουν συμπεράσματα και συγκεκριμένες προτάσεις για τον κάθε επιθεωρούμενο χώρο στο ΓΕΕΘΑ. Τα αποτελέσματα θα υποβληθούν ιεραρχικά στο ΓΕΕΘΑ.