Μητσοτάκης από Λέσβο: «Ευχαριστώ όσους περιφερειάρχες δεν στηρίξαμε, το αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια» (video)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είπε ότι η υποψηφιότητα του εξυπηρετεί το αναπτυξιακό όραμα της Νέας Δημοκρατίας για το Βόρειο Αιγαίο. Θέλουμε τα νησιά να γινουν πόλοι ανάπτυξης και να αναπτυχθούν συγκεκριμένες πολιτικές με την αξιοποίηση των απαραίτητων πόρων. H υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή είναι η σωστή επιλογή για το Βόρειο Αιγαίο είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γνώση και τη διοικητική του εμπειρία και όπως σημείωσε στην περίπτωσή του έχει δυο ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: Την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με τα προβλήματα του βορείου Αιγαίου, την φύλαξη των συνόρων και το μεταναστευτικό αλλά και την έφεσή του στην ομαδική δουλειά. «Δεν δίστασε να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατέθηκε με απόλυτη ευπρέπεια και διακριτικότητα. Αυτά» είπε «είναι χαρακτηριστικά για όποιον διεκδικεί ένα τέτοιο αξίωμα».

Θεωρούμε τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης, είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι επίσης σημαντικό είπε να έχουμε συνεργάτες που να συμμερίζονται το όραμά μας. Δεν είναι σκοπός μου να αποκομίσω κομματικά οφέλη. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες.

Εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
Αναφερόμενος επίσης με έμμεσο τρόπο στην στάση του Γιώργου Πατούλη ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την την αξιοπρέπεια με την οποία υποδέχθηκε την κομματική επιλογή. «Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, με αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν την επιλογή μας», είπε χαρακτηριστικά ανεφερόμενος στον κ. Πατούλη και τον κ. Σωτήρη Νίκα τον οποίον επίσης δεν στήριξε η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού: