Οι δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη – Ν. Χριστοδουλίδη

Δηλώσεις στον Τύπο παραχωρούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στη Λευκωσία.

 

 

Στην αρχή της συνάντησής τους οι κ. Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσαν την «άριστη συνεργασία» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Κύπριο πρόεδρο για τη θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι αναγκάστηκε να μεταθέσει για λίγες μέρες το ταξίδι του στην Κύπρο λόγω των πυρκαγιών. «Είναι όχι απλά υποχρέωση, αλλά και έμπρακτη αναγνώριση της μοναδικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ότι πάντα το πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου Έλληνα πρωθυπουργού είναι στην Κύπρο» ανέφερε.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι άριστη. Θα επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε ένα ακόμη πιο θεσμικά στέρεο έδαφος ως προς τον τρόπο που συνεργαζόμαστε, όχι μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και σε ένα άλλο σημαντικό εύρος θεμάτων» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «οι γεωπολιτικές συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν νέες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες».

«Μέσα από τις κοινές μας δράσεις, Ελλάδα και Κύπρος αποδεικνύουν στην πράξη πως επιθυμούν να είναι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης.