Αυτοψία Χαρδαλιά σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα για τα μέτρα ασφάλειας και πυρασφάλειας

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νικόλαος Χαρδαλιάς από σήμερα (30/7) μέχρι και τις (2/8) προκειμένου να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει τα μέτρα ασφάλειας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων.

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια στον απόηχο των όσων συνέβησαν στη Νέα Αγχίαλο όπου σημειώθηκε πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών, οδηγώντας στην καρατόμηση του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος κατά περίπτωση από τους Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, με επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς και με τη διεξαγωγή εκτάκτων ασκήσεων πυρασφάλειας, θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του προσωπικού, των μέσων και των υλικών.

Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί διαδοχικά στις έδρες:

Κυριακή 30 Ιουλίου

– Της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής.

– Της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη.

– Της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Δευτέρα 31 Ιουλίου

– Του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων.

– Της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα.

– Της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον Άραξο.

Τρίτη 1 Αυγούστου

– Της 115 Πτέρυγας Μάχης, στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών.

– Του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα).

Τετάρτη 2 Αυγούστου

– Της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ελέγχων αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.