Καιρός: Πού αναμένεται η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις προβλέπεται ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή, καθώς θα είναι γενικά αίθριος, και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα παραμείνουν μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία α θα κυμαίνεται από 20 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά για την Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος, άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.