Ο Μητσοτάκης εξηγεί στο Tik Tok τι είναι ο «μπλε φάκελος» που έδωσε στους υπουργούς - Δείτε βίντεο

Το πρώτο TikTok από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τηρώντας και τη δέσμευσή του προς τον κόσμο του δημοφιλούς social medium ότι θα συνεχίσει τα βίντεο.

Στο νέο του βίντεο ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί τι είναι αυτός ο περιβόητος μπλε φάκελος που παραδόθηκε, σήμερα, στο κυβερνητικό επιτελείο. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο πρωθυπουργός περιγράφει στους TikTokers με απλά λόγια τι περιλαμβάνουν οι μπλε φάκελοι.

«Μέχρι το 2019 τα πράγματα γινόντουσαν λίγο διαφορετικά. Όταν κερδίσαμε για πρώτη φορά τις εκλογές, όλοι οι νέοι υπουργοί, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, πήραν έναν μπλε φάκελο σαν κι αυτόν, ο οποίος είχε μέσα όλα τα ορόσημα και όλες τις πολιτικές προτεραιότητες για το υπουργείο το οποίο αναλάμβαναν», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και αυτά που θα κάνουν οι υπουργοί, από τη στιγμή που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Φέτος οι φάκελοι περιλαμβάνουν:

  • 120 μεταρρυθμίσεις
  • 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης
  • 959 επιχειρησιακές, ναι καλά ακούσατε, δράσεις

Αυτά αφορούν όλη την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

TikTok-bonus: Ο Πίνατ στο Μαξίμου

Από το βίντεο, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πίνατ, ο οποίος έχει κερδίσει την καρδιά όλων στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο TikTok με τα καμώματά του.

«Θέλει και ο Πίνατ έναν μπλε φάκελο γιατί ως γνωστόν είναι κομματόσκυλο αλλά προς το παρόν, θα πάρει μόνο μία λιχουδιά», αστειεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο τέλος του βίντεο είχε μπόνους σκηνές από τον αξιολάτρευτο Πίνατ, ο οποίος τρέχει στο Μαξίμου με το μπαλάκι του.

@kyriakosmitsotakis_ Τι είναι ο μπλε φάκελος; #KyriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis