Η Μιχαηλίδου στηρίζει τη Ζαχαράκη μετά τη σεξιστική επίθεση Τζήμερου: «Πάλεψα για την παιδική προστασία άγαμη και άτεκνη»

Η σεξιστική επίθεση κατά της Σοφίας Ζαχαράκη προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από πολιτικά πρόσωπα αλλά και από χρήστες των social media.

Η αήθης επίθεση προς τη Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έγινε από τον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος, μέσω Twitter, σχολίασε: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».

Η δήλωσή του είχε ως αποτέλεσμα να υψωθεί διακομματικό τείχος προστασίας, με πολιτικά πρόσωπα αλλά και πολίτες να στέκονται στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι τους επανέλαβαν τα αυτονόητα, ότι η προσωπική ζωή και η μητρότητα δεν καθορίζουν τις ικανότητες μιας γυναίκας ως προς την ηγεσία.

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τη Σοφία Ζαχαράκη

Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη στάθηκε και η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία, μέσω ανάρτησής της, έκανε λόγο για «αναχρονιστικά κατάλοιπα».

«Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας). Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων», έγραψε η κυρία Μιχαηλίδου.

«Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα», πρόσθεσε.