Μητσοτάκης από Ιωάννινα: «Ο λαός θα μας δώσει απλόχερα ισχυρή αυτοδυναμία για τις μεγάλες αλλαγές» (video)

Στα Γιάννενα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι την ίδια ημέρα θα μιλήσει στα Ιωάννινα και ο Αλέξης Τσίπρας και με αφορμή κάποιες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν χρειάζεται καμία αποδοκιμασία. Γιατί η μεγαλύτερη αποδοκιμασία που επιφυλάσσει ο λαός στους εκλεγμένους ηγέτες του είναι η ετυμηγορία στην κάλπη. Τα είπαν όλα οι Έλληνες πολίτες, δίνοντάς μας υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολίτες μας επιβράβευσαν λέγοντας “ναι” στην αλήθεια, στην προκοπή και τιμώρησαν όσους επένδυσαν στο διχασμό, στο ψέμα, στην τοξικότητα. Ουσιαστικά, αυτό που μας λένε οι πολίτες είναι να μην ασχολούμαστε με τους αντιπάλους μας, αλλά να κοιτάμε μπροστά, να μιλάμε για το μέλλον και κυρίως να εξηγούμε στους πολίτες τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ελληνικός λαός θα μας δώσει απλόχερα ισχυρή αυτοδυναμία για τις μεγάλες αλλαγές».

«Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι αποτελεί «επιβράβευση της μεγάλης δουλειάς που έγινε έως τώρα κρατώντας την πατρίδα όρθια στηρίζοντας την κοινωνία εν μέσω δυσκολιών, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και οι πολίτες μας αντάμειψαν στις εκλογές. Ποτέ η ΝΔ δεν είχε καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της ως κυβερνών κόμμα, μέχρι τώρα».

«Αυτή η δεύτερη προεκλογική περίοδος ήταν μια ευκαιρία να αναδείξουμε το παράλογο της κάλπης της απλής αναλογικής. Καλούμαστε τώρα να περάσουμε από μια δεύτερη προεκλογική διαδικασία, ακριβή για το ελληνικό δημόσιο, ενώ εάν στις προηγούμενες κάλπες ίσχυε το σύστημα με το οποίο θα πάμε τώρα στις εκλογές, η χώρα θα είχε ήδη σταθερή κυβέρνηση, εγώ θα ήμουν πρωθυπουργός και θα ασχολούμασταν ήδη με το να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Όμως, και τώρα μπορούμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε ένα μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Ξέρουμε πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, όχι με ντιρεκτίβες, αλλά προσελκύοντας επενδύσεις

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Μιλώ συχνά και πιστεύω πολύ σε αυτό, για την ανάγκη να αυξήσουμε τους μισθούς. Και είναι κάτι που το ακούω συχνά από νέα παιδιά… Εμείς ξέρουμε πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς. Και όταν σας λέω ότι θα αυξήσουμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ ξέρουμε πώς θα το κάνουμε πράξη. Όχι με ντιρεκτίβες, αλλά προσελκύοντας επενδύσεις, δίνοντας χώρο στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, από τις μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις μεγάλες που έρχονται στην περιοχή».

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ θα γίνει πανίσχυρο με κυβέρνηση ΝΔ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερθείς στις τραγικές τελευταίες περιπτώσεις καθυστέρησης του ΕΚΑΒ, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες, γιατί «χιλιάδες φορές φτάνουνε εγκαίρως και σώζουν ζωές». Όπως παραδέχθηκε, «χρειάζεται βελτίωση».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «θα αποκτήσουμε σύστημα διάσωσης με ευέλικτα ελικόπτερα και έχει ήδη ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ώστε να δημιουργηθούν έξι τέτοιες βάσεις ελικοπτέρων που θα επικουρούν το ΕΚΑΒ. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη σύμπραξη του δημόσιου με το ιδιωτικό τομέα».

«Και θέλω να αποδομήσω το μεγαλύτερο ψέμα που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ: ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ και ότι περίπου θα αφήνουμε τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν. Το ΕΣΥ θα γίνει πανίσχυρο με κυβέρνηση ΝΔ. Κανείς ασθενής με κυβέρνηση ΝΔ δεν θα αρνηθεί κανένα φάρμακο, όσο ακριβό κι αν είναι», είπε στη συνέχεια.

Μιλώντας για το σχέδιο της ΝΔ σχετικά με την Παιδεία, σημείωσε ότι θα αναβαθμιστεί, ώστε «να εισάγουμε φοιτητές αντί να εξάγουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στις συντάξεις, επισήμανε ότι σήμερα βγαίνουν «σε δύο με τρεις μήνες. Και αυτή είναι επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους για πρώτη φορά σε 12 χρόνια και όσοι δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, θα συνεχίσουν να έχουν τη στήριξη της ΝΔ».

Ακόμη, επισήμανε ότι στο Δημόσιο θα υπάρξει αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού, ώστε οι καλύτεροι να βρεθούν στις καλύτερες θέσεις. Πρόσθεσε πως «θα αυξήσουμε κατά 500 εκατομμύρια τις δαπάνες για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων».

Είπε επίσης ότι η ΝΔ έχει σχέδιο κατά της μάστιγας της υπογεννητικότητας επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες.

Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποτε έχουν την ευκαιρία να συκοφαντήσουν τη χώρα στο εξωτερικό, το κάνουν»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Όταν βγαίνω στο εξωτερικό η γνώμη της Ελλάδας μετράει και δεν μας κοιτούν σαν τον φτωχό συγγενή. Και αυτό πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει. Να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας έξω. Πετύχαμε οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών, συνεχίζουμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σύνορα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποτε έχουν την ευκαιρία να συκοφαντήσουν τη χώρα στο εξωτερικό, το κάνουν», φέρνοντας το παράδειγμα της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο.

Ακόμη, παρέπεμψε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «είπε σήμερα πως όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο, θα χαρεί όσο κι όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Ο φράχτης του λέω δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρωθεί».

Ξεκαθάρισε πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Με τη γείτονα σημείωσε ότι δεν συζητά «ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του στα Γιάννενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το βάρος της ευθύνης μου. Ο χάρτης της Ελλάδας να βαφτεί γαλάζιος το βράδυ των εκλογών. 25 Ιουνίου ψηφίζουμε, 26 σηκώνουμε μανίκια».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: