Περιοδεία Μητσοτάκη σήμερα σε λαϊκές συνοικίες - «Μέλημα η κοινωνική συνοχή»

Τη Σαλαμίνα θα επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας στις περιοδείες εντός Αττικής και σε μια περιφέρεια, τη Β’ Πειραιά, όπου η ΝΔ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει ακόμα ένα κάστρο της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία στη στήριξη που έλαβε ο ίδιος και η κυβέρνησή του από λαϊκές περιοχές και αδύναμα κοινωνικά στρώματα προκειμένου να επιτύχει τη νίκη της 21ης Μαΐου. Αποτελεί για τον ίδιο επιστέγασμα της πολιτικής που ακολούθησε στη διάρκεια της τετραετίας και τον καλύτερο τρόπο διεύρυνσης της κεντροδεξιάς παράταξης. «Μόνο εμείς είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να εξασφαλίζει και την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή», είπε χθες στην Πάτμο και περιέγραψε την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει εφόσον η ΝΔ κερδίσει την αυτοδυναμία: «Αν πετύχαμε κάτι με την πολιτική μας, είναι τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια. Με πρώτο μέλημα, όμως, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι, αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, δεν θα μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις».

Ο Μητσοτάκης συζήτησε με τον πρώην άστεγο Κώστα Ζ.

Στην ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της κεντροδεξιάς παράταξης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη εντάσσεται και η απόφαση να προβληθεί ένα βίντεο με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο σπίτι του πρώην άστεγου Κώστα Ζ. στη θέση του δεκαλέπτου σποτ που δικαιούνται όλα τα κόμματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχαν συναντηθεί τον Νοέμβριο του 2022 στο λιμάνι του Πειραιά, και τώρα, μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», βρέθηκε σπίτι στα Καμίνια για εκείνον, αλλά και μια δουλειά από συμβαλλόμενους από το πρόγραμμα εργοδότες.

ΝΔ: Προεκλογική εκστρατεία σε χαμηλούς τόνους

Η Πειραιώς έχει επιλέξει να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, επικεντρώνοντας στα όσα έγιναν την περασμένη τετραετία και στις βασικές της δεσμεύσεις για την επόμενη. Ακόμα και στο θέμα της Ροδόπης ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραμείνει στο κάδρο της αντιπαράθεσης, αφού, όπως λένε συνεργάτες του, «ό,τι είχε να πει ο ίδιος το είπε». Τον ρόλο αυτόν θα αναλάβουν στελέχη του κόμματος, ενώ η ΝΔ θα επιμείνει ώστε να λάβει «πειστικές απαντήσεις από την πλευρά του κ. Τσίπρα».

ΝΔ: Υψηλά τα ποσοστά συσπείρωσης στις δημοσκοπήσεις

Άλλωστε, και τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η ΝΔ διατηρεί υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, που αποτελούν προάγγελο για να αυξήσει το ποσοστό της στις εκλογές και, άρα, δεν έχει λόγο να αλλάξει τη στρατηγική της. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 21,7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει 39,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,2%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,8%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,4%, η Νίκη με 3,4% και η Ελληνική Λύση με 3,3%. Ως εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο χαρακτηρίζεται η συσπείρωση που διατηρεί η κεντροδεξιά παράταξη και φτάνει στο 96%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 89% και το ΠΑΣΟΚ στο 85%.