ΣΥΡΙΖΑ: Φρένο στη Βαβέλ - Κεντρικός έλεγχος ποιοι βουλευτές θα βγαίνουν στα κανάλια - Οργανωτική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε και λήφθηκαν αποφάσεις για το την πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.

Συγκροτούνται δυο επιτροπές:

  1. Οργανωτική Επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις. Θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.
  2. Εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Επίσης,

  1. Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζει ποιοι θα εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ.

Αναλυτικότερα, η Οργανωτική Επιτροπή, θα αναλάβει την επικοινωνία με τις τοπικές οργανώσεις για να περνάει τη γραμμή του κόμματος χωρίς να ανακύπτουν παραφωνίες.

Η Εκλογική Επιτροπή θα απαρτίζεται από βουλευτές και συμβούλους που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Σημειώνεται ότι τα ονόματα όσων μετέχουν στις επιτροπές θα ανακοινωθούν το Σάββατο (27/5).

Επίσης, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιοι εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι «παραφωνίες» σε δηλώσεις