Η πρώτη συνέντευξη Μητσοτάκη μετά τις εκλογές: «Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε» (video)

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θρίαμβο της ΝΔ στις εκλογές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, τόνισε σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών, πως «πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».
Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε πως «αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ», και πως «επενδύουμε στην καινοτομία».

«Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

«Για εμάς, μεγάλη προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε το μέσο εισόδημα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία. Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα».

Σε σχέση με βίντεο των New York Times, που σύμφωνα με το ίδιο πρόβαλε μια απόπειρα επαναπροώθησης προσφύγων με κατεύθυνση την Τουρκία και για το οποίο ζήτησε η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «μη αποδεκτή πρακτική να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν». Τόνισε πως «δεν έχουμε pushbacks, αλλά push forward. Pushback εφαρμόζει η Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ήμαστε οι πρώτοι που αποστείλαμε ομάδες διάσωαης μετά τον σεισμό. Να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί το πολύ καλό momentum στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η «Γαλάζια Πατρίδα» απειλεί ευθέως την εδαφική μας κυριαρχία.

Από την άλλη, θα τείνω χείρα φιλίας προς τον επόμενο Τούρκο πρόεδρο για να λύσουμε το θέμα του καθορισμού των θαλασίων ζωνών μας. Καλές σχέσεις γειτονίας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο για να επιλύσουμε τις διαφορές μας».

Δείτε τη συνέντευξη: