Τσίπρας: «Απρόσμενα οδυνηρό για μας το αποτέλεσμα. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε» - Δεν παρέλαβε την εντολή

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν ένα απρόσμενο οδυνηρό σοκ.

«Οπως γνωρίζετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης μία σημαντική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα χάθηκε πριν τις εκλογές.
Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Απρόσμενα οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ. Ενδεχομένως υπάρχουν συσχετισμοί που θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία με μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Δημοκρατία.
Συνεπώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε απέναντι.
Στις νίκες υπάρχουν πολλοί πατεράδες, στις ήττες ένας. Αναλαμβάνω ακέραια τη ευθύνη και αυτό σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην έχουμε μία παντοδύναμη ηγεμονική κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Δεν προκύπτουν προϋποθέσεις για να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στη συνταγματική μου υποχρέωση. Δεν θα παραλάβω διερευνητική εντολή, έχετε τη δικαιοδοσία για να προχωρήσετε».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε στον κ. Τσίπρα «ελπίζω ότι από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση».

«Το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω ότι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση, αλλά τώρα θα τηρήσουμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα», είπε συγκεκριμένα η ΠτΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή από την ΠτΔ και την επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία και οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.