Ο Τσίπρας εξηγεί γιατί διεκδικεί τις ψήφους της ΧΑ – Τι είπε για Κατρούγκαλο, Μητσοτάκη και Σαββόπουλο

«Στην πολιτική πρέπει να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις. Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα το συμβόλαιο αλλαγής. Θα δώσουμε ανάσα στον κόσμο και στη μεσαία τάξη. Ο κ. Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και είναι εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός. Αυτοί είμαστε, συγκρίνετέ μας».

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Κατρούγκαλου, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό μας» στο τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Στην ίδια συνέντευξη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ψήφο της νεολαίας, όπως και των αναποφάσιστων, εκτιμώντας ότι αυτές οι δυο κατηγορίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους, που κάνει ειδική αναφορά τις τελευταίες ημέρες στους πολίτες οι οποίοι για να εκφράσουν την «αντισυστημική» τους στάση οδηγούνται σε κόμματα όπως η Χρυσή Aυγή. «Η σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά. Αυτοί που ψήφισαν δεν μπορείς να λες ότι είναι φασίστες. Αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν είναι εργάτες, είναι λαϊκή τάξη. Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της κεντροδεξιάς στην ακροδεξιά. Όταν υιοθετείς ως κόμμα εξουσίας, η ΝΔ, τη ρητορική του μίσους, όταν κάνεις φετίχ τον φράχτη, όταν παίρνεις στο εσωτερικό σου στελέχη της ακροδεξιάς, δεν μπορείς να λες ότι φουσκώνει η ακροδεξιά. Με τον κ. Καραμανλή θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα είχαν θέση στο κόμμα της ΝΔ ο κ. Βορίδης και ο Γεωργιάδης;».

Αναφερόμενος στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, ώστε να δίνεται η δυνατότητα τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως δεν είμαστε φίλοι, αλλά πολιτικοί αντίπαλοι και οφείλει να του ασκεί πολιτική κριτική. «Δεν έχω πει ότι είναι σκράπας, λέω ότι είναι ένας πολιτικός που τα βρήκε πιο εύκολα στη ζωή του. Δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται μόνο λόγω της προσπάθειάς του. Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης. Πρέπει αυτός που σε κυβερνάει πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά. Η φιλελεύθερη αντίληψη λέει ότι το κράτος πρέπει να διακοσμητικό. Το νερό δεν μπορεί να είναι ιδιωτικό. Τι να λέω τι γκόμενος είσαι εσύ; Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά έχουμε ένα πολιτικό πολιτισμό. Στην προσωπική μας σχέση θα πούμε και μια καλημέρα. Στο debate, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, συζητούσαμε. Δεν είναι εχθρός μου. Μου είπε ότι ήταν καλή η συνέντευξη που έδωσα στην κ. Μπάρκα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τον Δ. Σαββόπουλο και τις επιθέσεις που δέχτηκε επειδή εξέφρασε την ευχή να κερδίσει με αυτοδυναμία της εκλογές η ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του. Έχει το δικαίωμα και να αλλάζει. Η πολιτική του τοποθέτηση, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει. Και να έχει αλλάξει είναι δικαίωμά του. Μόνο αγάπη και εκτίμηση. Υπάρχουν καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, ωστόσο, είχαν μεγάλο θέμα να εκφραστούν. Υπήρχε μπούλινγκ από τα ΜΜΕ».