Την Τρίτη η συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλης

Την Τρίτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ (JURI) η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες για βιασμό από στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα συζητηθεί για πρώτη φορά στην Επιτροπή, στις 23 Μαΐου. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Επιτροπή έχει καλέσει τον κ. Γεωργούλη, ο οποίος μέσω επιστολής του απάντησε ότι δεν θα δώσει το παρών στην ακρόαση, καθώς επιθυμεί η άρση της ασυλίας του να γίνει το συντομότερο για να ξεκινήσει η δίκη.

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Η τελική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνα με την διαδικασία, η Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση, θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας και εν συνεχεία η υπόθεση θα περάσει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής όπου η ψήφιση θα γίνει με ανάταση χειρός. Το νωρίτερο που μπορεί να διεξαχθεί αυτή η ψηφοφορία είναι τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της καταγγέλλουσας και μέσω των δικηγόρων του αφήνει υπονοούμενα για το γεγονός ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε «πριν τις εκλογές».