Η ΝΔ καλεί τους απόδημους να συμμετάσχουν και στις -τυχόν- δεύτερες κάλπες, στις 2 Ιουλίου

Κάλεσμα στους απόδημους Έλληνες να συμμετάσχουν στις δεύτερες κάλπες, αν προκύψουν, κάνοντας αίτηση στο gov.gr, απευθύνει η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωσή της δίνει αναλυτικές οδηγίες.

Η ΝΔ μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, χιλιάδες Ελληνίδες και χιλιάδες Έλληνες θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, όσοι δεν έχουν εγγραφεί, η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr παραμένει ανοικτή για τις πιθανές δεύτερες εκλογές, για τις οποίες έχουν εγγραφεί ήδη επιπλέον 7.000 Έλληνες τις τελευταίες ημέρες και υποβάλλονται εκατοντάδες αιτήσεις καθημερινά.

Εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι επόμενες εθνικές κάλπες αναμένεται να προκηρυχθούν για τις 2 Ιουλίου, ενώ στο εξωτερικό θα διενεργηθούν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την 1η Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Έλληνας επιθυμεί να ψηφίσει και την 1η Ιουλίου θα είναι στο εξωτερικό, μπορεί να υποβάλει αίτηση στο apodimoi.gov.gr

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο apodimoi.gov.gr είναι έως την Κυριακή 2 Μαΐου 23.59 ώρα Ελλάδος.

Για μας στη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες στις εκλογές.

Συνεπώς, καλούμε όλους τους Έλληνες που θα βρεθούν την 1η Ιουλίου στο εξωτερικό ακόμη και για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια για την υποβολή της αίτησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Ελληνισμού της Διασποράς της ΝΔ στο diaspora@nd.gr ή να στείλετε το κινητό σας τηλέφωνο ή να καλέσετε στο 6972932760 / 6972139115 / 6972011356 2109444250/252 (και στο WhatsApp 24/7).