«Πόρτα» Ανδρουλάκη σε Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού - «Με αυτά που λέει γίνεται χορηγός του Μητσοτάκη»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ένα ηχηρό «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μιλώντας στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ρωτήθηκε για τα σενάρια που έφερε στο προσκήνιο -με αφορμή το θέμα των υποκλοπών- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με στόχο να διερευνηθούν οι υποκλοπές από Προανακριτική Επιτροπή.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, μετά πρότεινε με Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μια κυβέρνηση σταθερή», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με 40 μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ», συμπλήρωσε. Τόνισε δε πως επιμένει στην πρότασή του για Εξεταστική. «Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική», τόνισε.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε. Διευκρίνισε ότι δεν αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία, αλλά μιλά με προγραμματικούς όρους και συγκλίσεις και αξιόπιστα πρόσωπα.

Εξήγησε δε ότι ο κ. Τσίπρας είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη, φέρνοντας τρία παραδείγματα: Τις «Πρέσπες του Αιγαίου», τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον φράχτη του Έβρου και τις «Δήμητρες» Βαρουφάκη, σημειώνοντας: «Δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;».