Πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Masters της Ρώμης - Ξανά Ιταλός θα είναι ο αντίπαλός του

Την πρόκρισή του στη φάση των «16» του τουρνουά Masters της Ρώμης εξασφάλισε σε… δύο δόσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε νικηφόρα τον αγώνα του 3ου γύρου με τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο, ο οποίος είχε αρχίσει τη Δευτέρα (15/5), αλλά διακόπηκε λόγω βροχής. Ο Τσιτσιπάς, που είχε προλάβει να κατακτήσει το πρώτο σετ, πήρε την Τρίτη και το δεύτερο σετ στο τάι-μπρέικ και έφτασε στη νίκη με 6-3, 7-6 (3).

Αν και είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» σχετικά εύκολα το δεύτερο σετ και τον αγώνα, καθώς κρατούσε άνετα το σερβίς του, έχασε σε τρία διαφορετικά γκέιμ την ευκαιρία να κάνει break. Ο Σονέγκο αναθάρρησε και έφτασε σε δύο σετ μπολ, στο 5-4 και στο 6-5, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο «Στεφ» απάντησε με winners και τελικά το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς πήρε τους δύο πρώτους πόντους, ο Σονέγκο τους επόμενους τρεις και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής με πέντε διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 7-3 και εξασφάλισε την πρόκριση.

Τσιτσιπάς: Επόμενος αντίπαλός του στο τουρνουά Masters της Ρώμης ο Ιταλός Μουζέτι

Ένας άλλος Ιταλός, ο Λορέντζο Μουζέτι, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των «16» του τουρνουά Masters της Ρώμης.

Ο 21χρονος, ο οποίος είναι Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε την Τρίτη (16/5), στο πλαίσιο της φάσης των «32» της διοργάνωσης, τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (Νο12 στον κόσμο) και επικράτησε με 5-7, 6-4, 6-3.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, Τσιτσιπάς και Μουζέτι θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Τρίτης στη φάση των «16», με την αναμέτρηση να μην αρχίζει πριν από τις 21:30.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν τον Μουζέτι σε επίπεδο ATP και μετράει ισάριθμες νίκες: σε Ακαπούλκο και Λιόν το 2021, στο Ρολάν Γκαρός του 2022 (στον πρώτο γύρο) και στο εφετινό τουρνουά της Βαρκελώνης.