Στα παρασκήνια της τηλεμαχίας - Δημοσιογράφοι και πολιτικοί πίσω από τις κάμερες

Μετά από 8 χρόνια διεξήχθη χθες το πρώτο ντιμπέιτ, παραμονές σχεδόν των εκλογών, με ένα πάνελ προέδρων κομμάτων να υποβάλλονται σε διαδοχικές ερωτήσεις από το πάνελ των δημοσιογράφων.

Το ντιμπέιτ ήταν ένα σερί παράλληλων μονολόγων -όπως αναμενόταν, δεν έλειψαν ωστόσο και οι αιχμές, με τους πολιτικούς αρχηγούς να προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του αφενός να περάσει τις θέσεις του κόμματός του, αφετέρου να πετάξει και τα καρφιά του, λέγοντας αυτά που ήθελε ακόμη και απαντώντας εκτός… θεματολογίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλο κάθονταν εξ’ αριστερών του συντονιστή Γιώργου Κουβαρά και εκ δεξιών του βρίσκονταν το πάνελ των δημοσιογράφων: Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

Και μπορεί οι κάμερες να μην αποκάλυψαν τι συνέβαινε στα διαλείμματα και στα παρασκήνια, ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έπιασαν κουβεντούλα, τι έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς κάθονταν πλάι πλάι, ωστόσο ήδη διέρρευσε τι ακριβώς γινόταν.

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο ντιμπέιτ

Υπήρχε ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα είπε η Μάρα Ζαχαρέα μετά το ντιμπέιτ, με την δημοσιογράφο να εξηγεί ότι… υπήρχε διάθεση για κουβεντούλα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ οι κανόνες που είχαν τεθεί από την διακομματική δεν το επέτρεπαν.

Η Μάρα Ζαχαρέα αναφέρθηκε και σε κάτι άλλο που δεν έδειξαν οι κάμερες, τις εκφράσεις των πολιτικών αρχηγών όσο ο ένας πέταγε τη σπόντα του στον άλλον. «Είχε ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις εκφράσεις που ίσως να μην φαίνονταν στις κάμερες και τις γκριμάτσες όταν μίλαγε ο ένας και έλεγε μια αιχμή για τον άλλον. Πως αντιδρούσε και ο άλλος, με σταυρωμένα τα χεράκια στο τραπέζι, αλλά το πρόσωπο έδειχνε και αποδοκιμασία και επιδοκιμασία ανάλογα με τη στιγμή. Ήταν ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Star.

Ο συντονιστής της βραδιάς Γιώργος Κουβαράς χαρακτήρισε το κλίμα καλό, φιλικό και ευγενικό.

«Έλεγε κάτι ένας πολιτικός αρχηγός και ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν. Κάποιες φορές μιλούσαν και μεταξύ τους», αποκάλυψε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Στάθης του Open προσθέτοντας: «Δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις αλλά είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη αρκετές φορές να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις».

Τι… κρυφάκουσε η Μάρα Ζαχαρέα;

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαρέα οι πολιτικοί αρχηγοί στα διαλείμματα δεν μιλούσαν ιδιαίτερα μεταξύ τους, αν και η ίδια έπιασε Μητσοτάκη και Τσίπρα να συνομιλούν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον πρωθυπουργό να κάνουν τελικά αυτό το ντιμπέιτ μεταξύ τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ποιος ήταν ο πιο κουμπωμένος;

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουβαρά Τσίπρας και Μητσοτάκης αντάλλαξαν δυο κουβέντες, λέγοντας πως υπήρξαν δυο ματιάς και σχόλια. Ωστόσο πιο μαγκωμένος φάνηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Δεν ήταν άχρηστο αλλά ήταν μονότονο, δήλωσε φεύγοντας η Σία Κοσιώνη, η οποία εμφανίστηκε πιο επικριτική όλων για το στήσιμο της τηλεμαχίας.