Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Στην ΕΡΤ οι 6 δημοσιογράφοι για τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας

Στο νέο σύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ ξεκίνησαν να φτάνουν λίγο πριν τις 12:30 οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών 2023, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

«Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν» δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ που θα εκπροσωπήσει τον Alpha φτάνοντας στο στούνιο της ΕΡΤ.

Δείτε εικόνες:

dimosiografoi-ert-11
Ο Αντώνης Σρόιτερ
dimosiografoi-ert-4
Ο Αντώνης Σρόιτερ
dimosiografoi-ert-1
Η Σία Κοσιώνη
dimosiografoi-ert-10
Η Σία Κοσιώνη
dimosiografoi-ert-9
Ο Παναγιώτης Στάθης
dimosiografoi-ert-8
Ο Γιώργος Κουβαράς
dimosiografoi-ert-7
Ο Γιώργος Παπαδάκης
dimosiografoi-ert-6
Ο Γιώργος Παπαδάκης
dimosiografoi-ert-5
Ο Γιώργος Παπαδάκης
dimosiografoi-ert-3
Η Μάρα Ζαχαρέα
dimosiografoi-ert-2
Η Μάρα Ζαχαρέα

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, να είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο κ. Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ , ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά το ντιμπέιτ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ, την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Δείτε φωτογραφίες από το στούντιο της ΕΡΤ που θα γίνει το debate:

stoudio-debate1
stoudio-debate2

Η θεματολογία του ντιμπέιτ

Η θεματολογία της τρίωρης τηλεμαχίας θα χωρίζεται σε 5 ενότητες.

Πιο αναλυτικά:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Ερμής ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής με τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

Με αφορμή το ντιμπέιτ έγινε και η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα εικονικού παρουσιαστή με τεχνητή νοημοσύνη, όπως έχει συμβεί ήδη σε άλλες χώρες.

Ο λόγος για τον «Ερμή», ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία για την ΕΡΤ και το ERTNEWS στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο ενόψει του ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου.

«Καλησπερα σας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ που θα φιλοξενηθεί το ντιμπέιτ» ήταν τα πρώτα λόγια του «Ερμή», ο οποίπος υποστήριξε ότι «εγώ το μόνο που ζήτησα ήταν να κάνω έναν πιλότο εκπομπής».

Στη συνέχεια ο «Ερμής» παρουσιάσε ορισμένα στοιχεία για το ERTNEWS σημειώνοντας ότι το κάνει «χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ».

Όπως επισήμανε τόσο το ντιμπέιτ όσο και η βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου θα παρουσιαστούν και στη νοηματική από την ΕΡΤ3

«Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου, καλό απόγευμα» έκλεισε την πρεμιέρα του ο πρώτος εικονικής παρουσιαστής ειδήσεων στην Ελλάδα.