Live η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση, επικεφαλής θα είναι γυναίκα θα χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του κόμματος για την υγεία.

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

– Σκυλακάκης: Βαθύτατη τιμή. Εϊναι το επίστεγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο περί ευθύγραμμής πολιτικής πορείας. Προσπάθησα να υπηρετήσω φιλελεύθερες πολιτικές. Είμαι υπερήφανος γιατί είχα να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 45ετιας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές και αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με άλλες προσπάθειες γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο όφελος της 4ετιας για την Ελλάδα.
– Μητσοτάκης: Επειδή είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο.

– Αγαπηδάκη: Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω.

– Επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και την βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρισιμο χώρο

– Θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελεμπριτίς

– Μια ευκαιρία να μπουν στο κοινοβούλιο που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό

– Το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση.

– Ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ’ ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι

– Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαίου