Δημοσκόπηση Alco: Μητσοτάκης και ΝΔ παντού μπροστά στο κρας τεστ με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ενδιαφέροντα ευρήματα αποτυπώνει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Kώστας Παναγόπουλος, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τη Μαρία Νικόλτσιου και την Έφη Μπαρμπάτση.

Χθες, στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco φαίνεται ότι η ΝΔ ανεβάζει στροφές και πλέον έχει προβάδισμα της τάξης των 6,2 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίζει σημαντικά στοιχεία επανασυσπείρωσης. Επιπλέον, το 51% λέει «όχι» σε κυβέρνηση ηττημένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύγκριση της πρωθυπουργίας του με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα υπερτερεί καταφανώς, καθώς το 40% τον θεωρεί καλύτερο πρωθυπουργό, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. «Κακοί και οι δύο» απαντά το 30% στο β’ μέρος της έρευνας για τον Alpha.

Στην ίδια λογική κινούνται οι ψηφοφόροι και για τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

Alco: Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Οι πολίτες «καίνε» επίσης την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Έξι στους δέκα θεωρούν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, ενώ μόλις το 25% θεωρεί ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Επιπλέον, το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

Η απογοήτευση από την πολιτική παραμένει υψηλά μετά την τραγωδία των Τεμπών, καθώς το 34% (έναντι 32%) δηλώνει αυτό το συναίσθημα ως κυρίαρχο. Η ανασφάλεια πάντως μειώθηκε κατά τι τον Απρίλιο (19% έναντι 20%), ενώ κατέπεσε εντυπωσιακά το συναίσθημα της οργής (19% από 33%).