Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Υπόθεση Γεωργούλη: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, από τη χθεσινή (20/4) ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του κ. Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο, διότι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του ευρωβουλευτή. Όπως ανέφερε, για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.

Πότε αναμένεται να αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετικά με το πότε αναμένεται να αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη, αυτό εξαρτάται από το εάν θα υπάρξουν πιέσεις. Τελείωσε η Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε τώρα αναμένεται να φανεί εάν θα υπάρξουν πιέσεις έτσι ώστε να πάει τουλάχιστον στη συζήτηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων.

Εφόσον η υπόθεση πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, θα κληθεί και ο κ. Γεωργούλης για να πει την δική του άποψη. Ταράμπελα και Κοτσολίνο κλήθηκαν στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Εάν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση μέχρι τότε ο κ. Γεωργούλης μπορεί εκεί να πει και τη δική του εκδοχή ο ίδιος στην Επιτροπή.

Δείτε το βίντεο με τις πληροφορίες της ΕΡΤ για τον Αλέξη Γεωργούλη: