Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της: «Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς»

«Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς», τόνισε η Εύα Καϊλή, αναφερόμενη στα όσα βίωσε το προηγούμενο διάστημα μέσα στις φυλακές του Χάρεν, στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή πέρασε την πόρτα εξόδου των φυλακών τη Μεγάλη Παρασκευή (14/4), καθώς οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, φέροντας πάντα πάνω της το ειδικό βραχιολάκι.

Λίγο μετά τις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν έπειτα από 4 μήνες για την ευρωβουλευτή και ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε. Τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη στιγμή, η οποία αποτέλεσε λύτρωση για την 44χρονη πολιτικό.

Καϊλή: Η σκέψη της κορούλας μου με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω…

Η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο QatarGate μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά την αποφυλάκισή της και μέσω συνέντευξής της στο «Βήμα της Κυριακής», αναφέρθηκε στις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή, που παραδέχθηκε: «Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε. Με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό. Όπως τόνισε, «Δεν θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους».

«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει», πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός, που ήταν η τελευταία εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Qatargate που είδε την έξοδο από τις φυλακές Χάρεν με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μέχρι τη δίκη, μετά την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό

Το ότι η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι, δεν σημαίνει ότι κρίθηκε και αθώα. Αυτό θα κριθεί όταν έρθει η ώρα, στην κύρια δίκη.

Η πλευρά της ευρωβουλευτού επιμένει ότι δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της, ωστόσο νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε, ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε την Πέμπτη (13/4) ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με εκείνη και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.