Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την τροπολογία εναντίον Κασιδιάρη - «Δεν θα γίνουμε χορηγοί της ακροδεξιάς»

Στη Βουλή πηγαίνει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές 2023 και η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης είναι στο «κόκκινο», με το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει.

Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης ενέχουν κινδύνους και εμείς σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της».

Γεροβασίλη: Κινδυνεύουμε να γίνουμε χορηγοί της εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης

«Είναι παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Εμείς ξέρετε μπροστά στο μείζον να μην επιτραπεί στην εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει ο πολιτικός οργανισμός και να απευθύνεται στον ελληνικό λαό και να λέει «ψηφίστε με».
Εγινε συζήτηση στη Βουλή, όχι ευρύς διάλογο και όχι εγκαίρως. Αλλά όταν η ΝΔ αποφάσισε αν την συμφέρει ή δεν την συμφέρει, γιατί δεν το έκανε νωρίτερα; Οταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται παραμονή των εκλογών έχουν ένα φορτίο το οποίο προφανώς δεν είναι θετικό. Εκεί λοιπόν συζητήσαμε, καταθέσαμε προτάσεις γιατί κανένα κόμμα δεν ήταν σύμφωνο, άσχετα αν τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Εμείς επιλέξαμε τη στάση της ουδετερότητας, δηλαδή το «παρών».
Ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης ενέχουν κινδύνους και εμείς σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της. Κινδυνεύουμε να γίνουμε χορηγοί της εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας των ερασιτεχνισμών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει ρύθμιση που τους αφήνει έξω.
Το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης γιατί έκανε όλους αυτούς του ερασιτεχνισμούς, δεν άκουσε ούτε εμάς ούτε το ΠΑΣΟΚ, αν και ψήφισε και τώρα κριτικάρει αρνητικά την κυβέρνηση.
Εμφανίζεται η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή να διορθώσει το λάθος με ένα λάθος και κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από εγκληματική οργάνωση, διωκόμενη», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη ο Μητσοτάκης

Χθες, μετά την πρωτοφανή δήλωση του αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερρίκου ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχολίασε την πρόσθετη τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.
Αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μία τροπολογία, που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος.
Όπως καταγγέλει και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου.
Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.
Δεν μας άκουσε όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει και αποτελούσε την μόνη λύση για τον αποκλεισμό των νεοναζί.
Τώρα, σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη».

Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ όπως είχε ξεκαθαρίσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα θα υπερψηφίσει την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για την επόμενη ημέρα. Για εμάς δεν υπάρχουν διλήμματα κάθε θεσμικό μέσο ώστε το ψευδοκομματικό κέλυφος που καλύπτει μια εγκληματική οργάνωση να μην βρει το δρόμο προς τη Βουλή. Δεν θα επιτρέψουμε εμείς που παλέψαμε στο νεοφασισμό και νεοναζισμό». Και ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟκ θα ψηφίσει είπε «το κάναμε και την πρώτη φορά θα το κάνουμε και τώρα».

Χθες σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά ξεκαθάρισε πως θα συμβάλει στον αποκλεισμό του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη».

«Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις. Η νέα, μονομερής και πρόχειρη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα χρειαζόταν», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θυμίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη άμυνας της Δημοκρατίας απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούσε αδρανής επί δυο χρόνια τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή».<