«Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές - Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα», λέει ο Μητσοτάκης

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην οποία παρουσιάζεται ένα νέο εργαλείο για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

mitsotakis-hdb-5
mitsotakis-hdb-2
mitsotakis-hdb-4
mitsotakis-hdb-3

Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του για την εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας είναι η αδυναμία πρόσβασης της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στον Τραπεζικό Δανεισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «το νέο μας εργαλείο θα αλλάξει εντελώς το τοπίο και θα δώσει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Αθόρυβα δουλέψαμε πάνω από 1,5 χρόνο για να μπορέσουμε να λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις, να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες, να φτιάξουμε το Πληροφοριακό Σύστημα κλπ».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας είναι η αδυναμία πρόσβασης της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στον Τραπεζικό Δανεισμό. Δεν μιλάμε για επιχειρήσεις που με Τραπεζικά κριτήρια δεν πρέπει να δανειοδοτηθούν αλλά για επιχειρήσεις που μπορούν να είναι συνεπείς αλλά λόγω μικρού μεγέθους οι Τράπεζες δεν ασχολούνται μαζί τους καθώς τις θεωρούν μικρούς πελάτες και άρα με μεγάλο διοικητικό βάρος. Σήμερα στις 10:00 στην @HDB_GR παρουσία του @kmitsotakis θα παρουσιάσουμε στην Ελληνική Κοινωνία το νέο μας εργαλείο που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο και θα δώσει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Αθόρυβα δουλέψαμε πάνω από 1,5 χρόνο για να μπορέσουμε να λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις, να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες, να φτιάξουμε το Πληροφοριακό Σύστημα κλπ Περισσότερα εκεί σήμερα το πρωί…».