Το ΕΚΠΑ αντέδρασε στην επίθεση του Φορτσάκη

Δεν πέρασε απαρατήρητη η δήλωση του Θεόδωρου Φορτσάκη από τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες έδωσαν την απάντησή τους στα λεγόμενα του υπεύθυνου του τομέα παιδείας της ΝΔ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Φορτσάκης την Πέμπτη (23/3) εξακόντισε βέλη κατά των αρχών του ΕΚΠΑ, καθώς  προσκλήθηκε στην τελετή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθεί, εκτός του αρχηγού της χώρας ο οποίος θα προβεί σε ομιλία, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέρους της εθιμοτυπίας του πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει πρόσκληση και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της επόμενης εβδομάδας, εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμά του. Μέχρι στιγμής δεν έχει προστεθεί στην ατζέντα του κ. Παυλόπουλου η τελετή της 25ης Μαρτίου ΕΚΠΑ.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε:

“Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος. Στη Μεταπολιτευτική περίοδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επανειλημμένα προσκληθεί, παραστεί ή δώσει ομιλία η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας μας.  Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας απαιτείται εθνική ενότητα και εξωστρέφεια. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή αναμένει αντίστοιχη στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλα τα μέλη της με αυξημένο αίσθημα ευθύνης”.