Η Κομισιόν εκταμιεύει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, στην πρωινή εκπομπή του Mega, προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει άμεσα ένα ποσό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Σακελλαρίδης,  κατά τη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πακέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ίσως εντός της ημέρας από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα προτείνει λίστα μέτρων στους εταίρους και όταν το Eurogroup εγκρίνει το πρόγραμμα, θα εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι στη λίστα μεταρρυθμίσεων δεν θα υπάρξει κανένα υφεσιακό μέτρο.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ήταν παρών ούτε στην προηγούμενη συνάντηση, καθώς δεν είθισται να πηγαίνει ο ΥΠΟΙΚ σε ζητήματα που άπτονται θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη σχετίζεται με την αρνητική στάση που επιδεικνύουν οι εταίροι απέναντί του.