Στην ανακρίτρια ο Βαρουφάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια - «Σωματώδης, περίπου 25 ετών αυτός που με χτύπησε»

Κατάθεση στην ανακρίτρια ανηλίκων για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γεν. γραμματέας του ΜέΡα25 δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν.

Είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε
Όπως είπε, στη δήλωσή του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστρεψε στα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό, την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως ανέφερε, ο κος Θεοδωρικάκος έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Στις 13:00 απολογείται ο 19χρονος
Στις 13.00 απολογείται ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη εχθές για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ομάδα των Εξαρχειων, με εντολή της ανακριτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.