Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ η πλέον ακριβή εκδοχή

Η όξυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας θα πρέπει να εκτονωθεί, υποστήριξε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωβουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ, και τόνισε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πλέον ακριβή εκδοχή».

Η κ. Λούνατσεκ πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επαφές στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα πρέπει να δρομολογηθεί η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας του Φεβρουαρίου και ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στους «ανδροπρεπείς τελετουργικούς καυγάδες» και να αναζητηθεί μια εποικοδομητική διέξοδος από την κρίση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από έναν πόλεμο λέξεων και δηλώσεων των Υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί πως μόνον τότε θα υπάρξει η ευκαιρία για εποικοδομητική διέξοδο, εάν οι δύο πλευρές προσεγγίσουν στις θέσεις τους. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπήρξαν κατά τις διαπραγματεύσεις του Eurogroup με τους δανειστές και από την άλλη, θα πρέπει να υπάρξει εκροή των πόρων που συμφωνήθηκαν.