Τσίπρας: «Την επομένη των εκλογών ο Μητσοτάκης δεν θα είναι στο Μαξίμου» (video)

Με το σύνθημα «Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται» ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν οι υποκλοπές, για τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ένα «επικίνδυνο καθεστώς» και υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν χρησιμοποίησε παρακρατικές μεθόδους από αστοχία», καθώς «ήταν σχέδιο και μέθοδος διακυβέρνησης».

«Η ΕΥΠ έγινε ΚΥΠ»

Μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά πως, επί των ημερών της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η ΕΥΠ έγινε ΚΥΠ – καθεστωτική υπηρεσία πληροφοριών».

Και προσέθεσε: «Απέναντί μας είχαμε και έχουμε ένα επικίνδυνο καθεστώς.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από αστοχία. Δεν ήταν αστοχία, ήταν σχέδιο και μέθοδος διακυβέρνησης», τόνισε.

Έκανε λόγο για «κακοποίηση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» και ανέφερε πως μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, «ο κύβος ερρίφθη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως βασικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, έχει χρέος ηθικό και πολιτικό να αντισταθεί», υπογράμμισε.

«Την επομένη των εκλογών ο Μητσοτάκης δεν θα είναι στο Μαξίμου»

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε την εκτροπή και τον ακρωτηριασμό της Δημοκρατίας», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφασή του να απόσχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Και ζήτησε εκ νέου την άμεση διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, «μεταφέροντας», όπως είπε, «την πρόταση δυσπιστίας στον λαό».

«Γιατί δεν σηκώνει το γάντι ο κ. Μητσοτάκης, αφού πιστεύει ότι θα είναι περίπατος οι εκλογές γι’ αυτόν;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να απαντήσει πως «η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι όπως την παρουσιάζει», προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης φοβάται σαν το διάβολο το λιβάνι τη λαϊκή ετυμηγορία».

Και αυτό, όπως τόνισε, επειδή «την επομένη των εκλογών, ξέρει ότι δεν θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Διέπραξε ύβρη απέναντι στη Δημοκρατία, τον περιμένει η νέμεσις της λαϊκής κρίσης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και εξέφρασε την πεποίθησή του πως «η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης» στη χώρα.

Δείτε την ομιλία: