Προς πενταμερή συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι την Παρασκευή

Πενταμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη (19/03) ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη (17/03) με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση αυτή ενδεχομένως να γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (19/03) και την Παρασκευή (20/03) στις Βρυξέλλες. Πηγή του Economist στην Ε.Ε. ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης (17/03) ότι η πενταμερής συνάντηση ενδέχεται να συγκληθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την Παρασκευή (20/03).

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείσα την Τρίτη (17/03) για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της πενταμερούς συνάντησης που ζήτησε η ελληνική πλευρά, άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Τρίτη (17/03) με τον Ντόναλντ Τουσκ για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

Η εκπρόσωπος σημείωσε, πάντως, ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα (16/03) με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, θα μεταβεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο.