Ανακοίνωσε Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

Τη συγκρότηση Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους ανακοίνωσε την Τρίτη (17/03) η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα 150 του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα και τα πρώτα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο σε διεθνές συνέδριο, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα θα αναλάβει το «ευρωπαϊκό κομμάτι», ενώ το επιστημονικό κομμάτι θα έχει ο Ερίκ Τουσέν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «δεν διανοείται ότι θα υπάρξει φορέας ή υπεύθυνος παράγων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα αρνηθεί να δώσει στοιχεία στην Επιτροπή».

Σε ερώτηση για το αν η Επιτροπή θα εγκριθεί με ψηφοφορία από τη Βουλή, η Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου απάντησε ότι η Επιτροπή συγκροτείται με δική της προσωπική απόφαση και δεν απαιτείται κάτι τέτοιο. Στο ενδεχόμενο εάν αυτή η Επιτροπή εμπλέκεται σε κυβερνητικές πολιτικές η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως “η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και η συγκεκριμένη Επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της” και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ Βουλής και κυβέρνησης“.