Από Δευτέρα στις γειτονιές οι αστυνομικοί

Πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ προανήγγειλε πως από την Δευτέρα (23/03) θα βγουν στις γειτονιές της Αθήνας οι αστυνομικοί και θα συνομιλούν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Πανούσης σημείωσε πως «η Ε.Ε. είναι πολιτικός οργανισμός και όχι τράπεζα για να έχουμε τη σχέση δανειολήπτη» και τόνισε ότι «πολιτική δεν σημαίνει διαγραφή όλων». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, υποστήριξε πως “όποιος θέλει μπορεί να προσφύγει σε αυτό αλλά θα πρέπει να έχει κατά νου ένα καίριο ερώτημα που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας και όχι θέλει να γίνει δημοψήφισμα για το δημοψήφισμα“.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Γιακουμάκη ο κ. Πανούσης τόνισε πως διάβασε σε δημοσιεύματα ότι υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση και υποστήριξε ότι “εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε έχουμε φτάσει στα έσχατα όρια”.

Γνωστοποίησε πως το υπουργείο συγκρότησε ομάδα στην οποία συμμετέχουν καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων προκειμένου να μελετήσουν την ενδοσχολική βία και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σήμερα (17/03) θα λήξει η κατάληψη της Νομικής από τους αντιεξουσιαστές.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις Φυλακές τύπου Γ’ ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι “φυλακές με ιδιαίτερους όρους ασφάλειας, μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε” και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το ποιος κυβερνάει σήμερα τις φυλακές λέγοντας με νόημα «έχω πολλές αμφιβολίες για το αν κυβερνάει το κράτος».