Μάντζος: «Το αφήγημα της ΝΔ ότι προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ είναι προσβολή για τη δημοκρατική παράταξη»

«Όσοι υιοθετούν το αφήγημα της ΝΔ ότι “προοδευτική διακυβέρνηση” εμπεριέχει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο οδηγού, προσβάλλουν τον λαό της δημοκρατικής παράταξης», ανάφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky.

Επικρίνοντας έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «υπάρχουν συγκεκριμένα πλήγματα την περίοδο 2015-19 στη μεσαία τάξη, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους. Αυτά τα πλήγματα εμείς προσπαθούμε να τα θεραπεύσουμε με το δικό μας θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα. Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση την οποία εμείς ευαγγελιζόμαστε: Η προοδευτική διακυβέρνηση με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε στρωμένο με ροδοπέταλα τον δρόμο για να εξαπατά τους συνταξιούχους και δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ιστορικές ευθύνες που έχει.

Όπως πρόσθεσε, «η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει στις δημοσκοπήσεις λόγω του κ. Τσίπρα, ο οποίος λειτουργεί ως το σκιάχτρο που κραδαίνει ο κ. Μητσοτάκης παντού ανά τη χώρα» και γι’ αυτό είναι ανάγκη να «σπάσει η ομηρία» του προοδευτικού κόσμου.

«Κατανοούμε την απελπισία της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μυθεύματα. Κατανοούμε ακόμη και την πηγή και την αφετηρία -δεν τη δικαιολογούμε- του θράσους του κ. Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή να μιλά για “σοσιαλκαμμένους” και να διαγράφει μονοκονδυλιά -όπως πιστεύει- την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Να πληγώνει και να σπιλώνει την παράταξη εκείνη που κράτησε τη χώρα όρθια στην πρώτη φάση της κρίσης, όταν όλοι, και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καμμένος, έσκιζαν τα μνημόνια, μαζί με τον κ. Τσίπρα, σε πλατείες και Ζάππεια», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση εάν στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος απάντησε: «Είναι σοσιαλδημοκρατική παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξεχνά κανείς τον κ. Καμμένο; Ξεχνά κανείς τον κ. Πολάκη; Ξεχνά κανείς τα ψευτοδημοψηφίσματα; Ξεχνά κανείς τα συλλαλητήρια με τους δραχμιστές;». Μάλιστα, εξήγησε ότι «βολεύει και συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία να υπάρχει αντιπολίτευση τύπου, περιεχομένου και ύφους ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, υπογράμμισε: «Εμείς και στην υπόθεση Καϊλή αποδείξαμε αυτό που εννοούμε. Η ανανέωση είναι αξιακή. Είναι ανανέωση που επιτάσσει μηδενική ανοχή σε ζητήματα διαφθοράς».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν επηρεάζει αρνητικά το ΠΑΣΟΚ, με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η υπόθεση Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Είναι απολύτως φυσιολογικός κραδασμός και πρόσκαιρη τάση αποσυσπείρωσης της παράταξης από τις τάξεις της οποίας διαγράφηκε η κ. Καϊλή».