Τσίπρας για το μουντιάλ στο Κατάρ, το Qatargate και το ποδόσφαιρο: «Αντί να αποκλειστεί η Κροατία, αποκλείστηκε η Καϊλή» [video]

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στο γνωστό αθλητικό κανάλι του YouTube«betarades» και αναφέρθηκε στη σχέση του με το ποδόσφαιρο, το Μουντιάλ, την απόφαση να αναλάβει το Κατάρ τη μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική διοργάνωση και το Qatarqate, αλλά και για πολλά ακόμη θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αρνητική και αυτοεξευτελιστική την απόφαση να πάει το Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς έτσι πάει πίσω το ποδόσφαιρο και η FIFA. Τόνισε πως σε μια χώρα χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση και κυρίως σε μία χώρα χωρίς καμία ελευθερία, τελικά ανταμείβονται άλλου είδους ιδιοτέλειες, τις οποίες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Αναφερόμενος στο Qatargate υπογράμμισε πως αντί να αποκλειστεί η Κροατία, αποκλείστηκε η Καϊλή. Σημείωσε δε πως η επιλογή του Κατάρ είναι από τη φύση της ύποπτη.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ακόμα παλαιότερα Μουντιάλ και αναφέρθηκε στη σχέση του με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. «Θυμάμαι από το ’82. Ήμουν 8 ετών. Τελικός Ιταλίας – Γερμανίας. Ήμουν σε παραθεριστικό μέρος που είχε και πολλούς Γερμανούς και για σπάσιμο ήμουν με την Ιταλία και κερδίσαμε. Οι Ιταλοί που βρισκόταν εκεί μού χάρισαν μια φανέλα του Αντονιόνι με το 10άρι», ανέφερε και πρόσθεσε πως το ’86 «ήταν η χρονιά του θεού της μπάλας, του Ντιέγκο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ακόμη πως παίζει 5×5 και μπάσκετ με φίλους και τώρα με τα παιδιά του και είπε ότι έπαιζε μπάλα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην αλάνα που έμαθε μπάλα ο Δομάζος.

Σημείωσε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια αδιαμφισβήτητη προσπάθεια να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για πολιτική και αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με τον ίδιο να τονίζει πως «η οικογένεια Μητσοτάκη τηρεί τα έθιμα» και ότι το σκάνδαλο πέρα από το πόσο κομβικής σημασίας είναι για τη Δημοκρατία θίγει το ατομικό δικαίωμα της ιδιωτικότητας, αν και ο ίδιος δεν ένιωσε προσωπική ανασφάλεια για αυτό γιατί «δεν έχω να κρύψω τίποτα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Δείτε την συνέντευξη: